Derrota do Goldie Xiria que empeza a crer en se mesmo

Trouxo o Goldie Xiria unha nova derrota do Lalín Arena, e deberá corrixir e sobreporse aos inicios dos partidos, que lles está custando ás xogadoras ir por baixo no marcador cun factor psicolóxico negativo. Aínda que está vez o equipo carballés creu nas suas posiblidades e loitou na segunda parte para tratar de remontar e sacar algo positivo.
Despois duns minutos de precipitacións por parte de ambos conxuntos, o Coreti Lalín apropiouse do encontro. As carballesas non tiñan clarividencia non seu ataque con pouca velocidade de balón ante a proposta defensiva dás dezáns, e cando conseguían unha posición clara para lanzar aparecía a figura dá súa porteira. Coa negación absoluta de cara ao gol ou Goldie Xiria veuse abaixo animicamente o que aproveitaron as locais para sacar a máxima diferenza ao descanso de 15 a 6.
Na continuación, as visitantes cambiábanlle a cara ao partido, un ritmo alto de xogo, e unhas xogadoras traballando arreo defensivamente en colaboración coa porteira Andrea, permitiríalles reducir a diferenza até os 4 goles. As xogadoras do Goldie totalmente entregadas na pista e cun banco moi animado empezaban a crer en se mesmas e no seu xogo. Ao final a remontada non se puido producir ante o poderío físico das locais; pero este equipo despois dun comezo difícil de tempada empeza a ver a luz grazas en parte ao traballo semanal que realizan.

Incidencias: Partido disputado non Lalín Arena ante un centenar de seareiros. Colexiados: José María García Cortizo e José Pérez Rodríguez do colexio cántabro. Castigaron con exclusión polo Coreti Lalín a Belén Silva (26´) e Branca Vázquez (55´) namentres polo Goldie Xiria foi sancionada Juana Garrochena (7´). 7 metros Coreti Lalín 1//1    Goldie Xiria 3//5.
Marcador cada 5 minutos: 3-1, 6-1, 8-2, 10-3, 12-4, 15-6, descanso, 15-8, 16-11, 19-12, 19-15, 20-16, 23-16.

CORETI LALÍN 23 ( 15 + 8 ): Noelia Martínez (2), Uxía Pérez (5), Sara Gómez, Aitana Muñiz (4), María Camba, Uxía Fernández, Roxana Reza, Blanca Vázquez (1), Julia Cortizo (5), Natalia (3), Yolanda Ferreiro, Laura Suárez, Antía Abvín (3), Belén Silva, Xeila Pérez.

GOLDIE XIRIA 16 ( 6 + 10 ). Brenda Noya [p], Andrea Pose [p], Uxía Pazos, Nuria Noya, Saray Couto, Alba Rodríguez (2), Sheila Ferreiro (1), Jessica Posse, Sara Pombo, Raquel Gómez (2), Juana Garrochena (3), Adriana Groba, Sara Pombo (1), Tamara Pombo(4), Diana Rodríguez, Zeltia Andeira (4) .