Un brillante Garaysa feminino vende cara a derrota

Esta pasada xornada de sábado o Garaysa Xiria desplazábase a Lugo co fin de enfrontarse o BM Lucus na Casa do Deporte.

O partido comezou cun Garaysa moi empregado en tareas defensivas, manténdose fortes nos contactos e estando rápidas nas axudas. Dificultando así as xogadoras locais atopar a portería rival. Esta intensidad e defensiva permitiu que as visitantes sólo anotaran 9 tantos na primera metade, frente os 5 das xogadoras do Garaysa, as cales tamén se les dificultaba atopar a portería das locais.

O comezo da segunda parte as xogadoras do Xiria saíron presionando o movimiento do balón en defensa, ademáis de seguir ca mesma intensidad e nos contactos da primeira metade. Permitindo así recuperar balóns e subir rápido o contraataque, anotando así de maneira sinxela unha serie de tantos que apretaban as locais no marcador (13 – 12). Este enfrontamento dos dous equipos seguíu hasta o minuto 45, momento no cal o Garaysa comezou a fallar varías situacións claras de lanzamento que permitieron o Lucus distanciarse no marcador. Rematando o partido cun 20 – 13 no electrónico, nun partido no que o marcador non representa as sensacións reais do partido, o de as xogadoras do Garaysa Xiria mostraron o seu mellor xogo hasta o momento.

BM Lucus (20): Díaz Firalpo, S; López López, H(7);Soto Romanis,V(1); Toweareza Fernández, I; Cabañas Corral, H(1); Vázquez Fernández, I; San Martín Varuiz, S(7); Martínez Fontao, S(4); Martínez Fontao, L; Campos Roubada, S.

Garaysa Xiria (13): Lucía Lema(p), Paula Abelenda, Stefanía Landri(1), Uxía Suárez, María García, María Patiño(1), Coral Ruibal(3), Candela Couto(1), Natalia Cancela(3), Ana Pombo(4), Lara Hernández