O Punta del Este Xiria nun partido con altos e baixos deixa boas sensacións

O comezo do encontro foi moi errático por parte de ambos equipos, con imprecisións nos lanzamentos e nas recepcións. As xogadoras locais pouco intensas nos primerizos minutos de xogo, permitían que as xogadoras de Salceda chegaran a situacións claras de lanzamento facendo que a distancia no marcador se fora ampliando. Nos últimos 10 minutos da primeira metade o Punta del Este aumentos a intensidade defensiva conseguindo recuperar o balón e saír rápido o contragolpe, disminuido as diferencias do marcador al finalizar a primeira metade

Finalizando a primeira metade cun resultado de 9 – 14

A segunda metade continuou como un reflexo da segunda, cun inicio cas xogadoras locais despistadas e menos activas a nivel defensivo. Onda as xogadoras do EDM Salceda conseguían goles moi sencillos mediante os seus desdoblamentos de primeira liña. Sería a partir do minuto 10 da segunda metade cando as xogadoras do Xiria aumentarían a intensidade defensiva e solucionaban de maneira sencilla os desdoblamentos das xogadoras rivais. Con este cambio de actitude as locais conseguían saír o contragolpe nun gran número das defensas, pero desafortunadas a hora do lanzamento ou nas recepecións dos pases. Non permitindo que estas se acercaran no marcador e finalizando o partido cun 17 – 27.

Un partido no que se puido ver un gran nivel defensivo por parte das xogadoras do Xiria nos minutos fináis das 2 metades e que en futuras ocasións se intentará manter durante todo o encontro.

Punta del Este Xiria 17 (9+8): Patiño Vilar, Maria. Cancela Couto, Natalia. Condel Ferreira, S.C. Couto Costa, Candela. De Magalahes Dios, Catalina. Ruibal Fraga, Coral. Barca Amado, Duna. Hernández Couto, Lara. Souto Felipez, Lara. Santos Insua, Leticia. García Pose, Cecilia. Méndez Pomona, Sara. Landri, Stefania.

EDM Salceda de Caselas 27 (14+13): Fernández Álvarez, Rocío. Molero Bautista, Maya. Méndez González, Lucía. Otero Ferreira, Alba. Rodríguez Amil, Sofía. Rippcineer Serrano, Marta. Cabaceiro Rodríguez, Nuria. Barreiro Barrera, Laura. Losada Bua, Ainhoa. Ubiña Pérez, Antía. Guzmán García, Nerea.