As cadetes do Hierros Varela Urbieta Xiria caen ante un Atlético Guardés que foi superior

Atlético Guardés 28-21 Hierros Varela Urbieta Xiria

Desprazáronse na mañá de sábado as cadetes do Hierros Varela Urbieta a Guardia para disputar o encontro ligueiro fronte o Atlético Guardés. Un encontro que se presumía a priori igualado e no que as carballesas tiñan como obxetivo romper a mala racha de resultados que levaban.

O encontro comezaba marcado polas continuas perdas de balón das visitantes, que non conseguían crearlle perigo a defensa da Guardia, que se aproveitaba dos erros do adversario para saír rápido a contra e materializar con fácilidade os seus ataques ante a pasividade defensiva das de Carballo.  Con un parcial de 6-2 aos 8 minutos de xogo a entrenadora visitante vese na obriga de pedir un tempo morto para reaxustar a defensa e tentar cortar a dinámica do partido. O tempo morto surtiu efecto, e as carballesas comezaron a dominar na pista, aumentando o seu nivel defensivo e conseguindo superar a defensa local, endosando un 2-4 de parcial para chegar o minuto 20 con un 8-6 no marcador. Nos últimos minutos da primeira metade, as locais volveron a apretar e o Xiria volvía a cometer os erros do inicio do encontro, con continuas pérdidas que aproveitaban as da Guardia para chegar ó descanso con un 12-8 no electrónico.

O paso polos vestiarios non lle sentou ben as carballesas, que saíron o terreo de xogo sin intensidade e desconcentradas, feito que aproveitaron as da Guardia para abrir brecha no marcador e endosarlle un parcial de 10-2 que poñía moi compricado o encontro para o Hierros Varela Urbieta. Con un 22-10 no marcador, e tras un novo tempo morto, as xiareiras tiraron de orgullo para tentar darlle a volta o partido, ou canto menos saír con boas sensacións da Guardia. O aumento de intensidade defensiva fíxose notar, e as carballesas foron recortando distancias no marcador, chegando o final do encontro con un resultado de 28-21.

Mecalia Atlético Guardés (12-16): Carla Fernández (4), Sabela Pérez (2), Clara Rodríguez, Carolina González, María González, Sara Lomba (3), Iria Pérez (10), Ainara Goyas (5), Noelia Martínez (2), Alba Fernández, Mara Alonso (1), Alba Álvarez (1) e Yara Pacheco.

Hierros Varela Urbieta Xiria (8+13): Lucía Lema (p), Elena Collazo (p), Valeria Figueroa (3), María Patiño (1), Nina Pereira (3), Stefanía Landri, Lucía España, Uxía Suárez, Coral Ruibal (1), Nerea Pose (3), Natalia Cancela (3), Lara Otero (4), Marta Gómez (3) e Anna Hernández.