O Hierros Varela Urbieta Xiria sucumbiu ó xogo Bm. Moaña.

Mal partido das carballesas que non foron quen de facerlle fronte ás de Moaña. As visitantes chegaron cas ideas claras e impoñendo o seu ritmo e estilo de xogo. O Hierros Varela Urbieta, a pesares de non convencer, ía aguantando a diferenza no marcador chegando ó descanso cun 13-17 que mantiña as esperanzas vivas de cara á segunda metade.

Pero o segundo tempo seguiu co mesmo director de orquestra. O Bm. Moaña continuou creando perigo con facilidade mentras un Hierros Varela Urbieta Xiria cheo de inseguridades e imprecisións, vía frustados todos os seus intentos de axustar o marcador.

Os numerosos erros defensivos locais provocaron ata 10 lanzamentos de 7 metros do equipo visitante fronte ós 2 lanzados polas do Xiria.

A viindeira fin de semana toca xornada de descanso con motivo da ponte da Constitución. Un descanso que virá  moi ben para seguir traballando duramente na evolución do equipo e recuperar sensacións.

A vindeira xornada ligueira das cadetes do Xiria terá lugar a fin de semana do 22 de decembro a domicilio contra o Bm. Camariñas.

PARCIAIS: 0-1/ 2-4/ 5-7/ 7-10/ 11-14/ 13-17/ 16-22/ 19-25/ 21-27/ 22-29/ 23-29/ 25-33/ 28-37.

HIERROS VARELA URBIETA XIRIA: Valeria Figueroa Santos, Marta Gómez Agra (3), Nerea Varela Vila (9), Nina Pereira Abelenda (7), Uxía Suárez Fernández, Lucía España Moreira, Alba García López (5), Anna Hernández Padro (2), Ana Pombo Doldán (2), Elena Collazo Rey.

MOAÑA: Marta Chavert Alonso (17), Laura Pouso Soage, Irene del Río Ceais, Ana Martínez Rodríguez, Jessica Soliño Ferradas, Yanira Paz Couso (8), Lara Olibagoya García, Lara Torrado Malanes, Candela Rodríguez Díaz, Lorena Cancelas Pequeño (2), Paula Abalde Cruz (3), Uxía Hermelo Veiga (4), Emma Gayo Marcos (3).