Vitoria do Laber Xiria diante do Pabellón Ourense

Laber Xiria 36 – Pabellón Ourense 32 (16-16)

Apuraba as súas opcións de meterse no Playoff o equipo ourensán intentando sacar algo positivo de Carballo, pero apesares do bo partido do rival o Laber poido facerse cos dous puntos en xogo.
Primeira metade onde o Laber Xiria amosou excesivas dúbidas en defensa deixando claras opcións de lanzamento ao rival, o 5:1 defensivo local deixaba demasiados espazos e o Pabellón podía marcar con facilidade. No ataque o Xiria mantiña o pulso do marcador anotando sen deficultade, empate a 16 nos primeiros 30 minutos.
Mudou de defensa o Laber a un 6:0 máis pechado, e pronto se viron os resultados, ao Ourense custáballe atopar boas posicións e a lentitude do seu ataque propiciou balóns para que o Xiria demostrase a súa velocidade nos contraataques. Sentenciou o Xiria a 10 minutos do final cun arreón no marcador que foi mantendo ata o final do encontro.

Laber Xiria 36 (16): Diego Lema, Julio Ferreiro e Pedro Pena (porteiros), Toni Calvelo 6, Carlos Varela, Pablo Esmorís, Aaron Rodríguez, Javi Rodríguez, Fer Mallo 4, Daniel Mallo 8, Mario Cancela 10, Diego Antelo 4, Martín Fuentes 1, Alex Puñal 1, Esteban Puñal 1, Adrián Mesejo 1.

Pabellón Ourense 32 (16): Raul Carcadia e Martín Espino (porteiros), Sergio Crucis, Joel Colmenero 7, Pablo Romero 5, Pablo Carballo 5, Mario López 1, Martín Rodríguez 6, Darío Mares 3, Pablo Martínez 5, Ismael González

Arbitraron: Julio López e Wallace Moreira