Manuel Rey / 21 Outubro 2013
GOLDIE XIRIA 20 – BM. PABELLON OURENSE 20 (11-9)

GOLDIE XIRIA 20 (11): Sara (p), María, Marta 8, Juana 3, Adriana 2, Tamara, Jessica 6 (equipo inicial) Brenda (p), Isa, Verónica, Natalia , Raquel 1, Sandra, e Manon

BM. PABELLON OURENSE 20 (9): Cristina (p), Aida 3, Sofía 4, Ana Perez 11, Xeila 1, Elisa 1 e Vieira (equipo inicial) Anabel, Jenifer, María e Sabucedo.

Primeiro punto na competición para o Goldie Xiria no mellor partido e máis completo dos disputados nesta Primeira Autonómica Feminina.
Comenzaron as xogadoras do Goldie Xiria cun marcaxe especial sobre a pivote ourensana, que obtiña seus frutos nos primeiros minutos, con contínuos roubos de balón que daban opción ao contraataque. Pequena ventaxa das locais nos primeiros minutos que se foi igualando cerca do descanso ata ese arreón final onde as combinacións coa carballesa Marta volvían a dar respiro para poñer ese 11 a 9 no primeiro parcial.

A intensidade defensiva do Xiria, apenas baixou nos 60 minutos, e so con lanzamentos a distancia sobretodo da sua central Ana Pérez, que tiña o día e metía casi todo o que intentaba, aguantaba no partido as visitantes. Non supo ou non pudo rematar a faena o Goldie Xiria na derradeira recta do encontro e ao final chegouse con ese empate a 20 que priva da primeira victoria as locais, pero que da esperanza para futuros copromisos, e sobretodo gañas para seguir traballando coa mesma intensidade.

Incidencias: 5 ª Xornada da Primeira Autonómica Feminina. 20 Outubro 2013 no Pavillón Vila de Noia, 200 espectadores

Arbitraron: Borja Bermúdez e Andrés Tejo, non se complicaron, boa labor.

A vindeira xornada o Goldie Xiria visitará a vila de Bueu.