Unha mala primeira parte condena o Punta del Este Xiria

Xogábase a ida das semifinais da Copa Delegación, a cal enfronta á Punta del Este Xiria e o Bm Lucus. O partido disputouse o sábado no Ceip Fogar en Carballo. As xogadoras carballesas non atoparon o ritmo adecuado do partido nos primeiros 25 minutos e víronse superadas ante un Bm Lucus que se distanciaba no marcador sen facer un xogo brillante. As de Punta del Este non eran capaces de coordinarse en defensa, na que non existiu basculación nin disuasión para tratar de roubar balóns e ante a ameaza ao 1×1 eran continuamente superadas e tampouco chegaban as axudas. En ataque as accións individuais freábaas a defensa lucense sen problemas. O resultado ao descanso era de 7 a 13; o que non estaba tan mal despois dos visto na pista.
Necesitaban cambiar a imaxe que estaban a dar sobre o 40×20 as carballesas; e na continuación saían á pista empezando desde cero. O equipo traballou moito mellor durante os segundos 25 minutos; con algúns erros defensivos que impediron a remontada. Pero que deixa ás claras o potencial das locais. A segunda parte acababa cun parcial de 15 a 16 para un resultado final de 22 a 29.
Pero o resultado non era o importante; xa que traballar con poucos efectivos non está a permitir desenvolver o enorme potencial que ten este equipo e pérdense fases do xogo fundamentais no desenvolvemento dos partidos. Un factor a ter que mellorar de cara á tempada que vén; onde o nivel organizativo a título individual fará crecer a este equipo para alcanzar cotas máis altas; polo que se adestrará máis e mellor, co fin de dar o salto de calidade.

A semana que vén desprazaranse ata Lugo para xogar a volta das semifinais.

Por parte da PUNTA DO LESTE XIRIA xogaron: Elena Collazo [p], Anna Hernández, Paula Bouzas, Marta Gómez, Lucía España, Alba García, María García, Nerea Varela, Valeria Figueroa, Nina Pereira, Ana Pombo, Lara Otero, Natalia Cancela.