Vitoria do Laber Xiria fronte ao Novás

Laber Xiria 38 Atlético Novás 24 (20-14)

Saíu moi centrado o Laber Xiria ao encontro e pronto acadou sensacións sobre a pista, primeiros minutos onde o 6:0 defensivo do Novás era incapaz de para o lanzamento exterior dos carballeses, pola súa banda a defensa con avanzado do Xiria poñía en dificultades o ataque rosaleiro e pronto apareceron as diferenzas no encontro, 9 a 3 aos 10 minutos. A relaxación do Laber e que o equipo visitante pechara mellor a defensa tras eses inicios desconcertantes, fixeron que pasásemos a maior igualdade no choque.
Segunda metade de igualdade en canto a xogo, e so nos derradeiros 15 minutos do encontro o Novás, vendo que o Xiria motivado polos cambios seguía a apremar na cancha, viuse superado e desbordado alcanzándose o final coa máxima distancia no marcador, 38 a 24 para os locais.

Laber Xiria 38 (20): Diego Lema, Julio Ferreiro e Pedro Pena (porteiros), Alex Gómez 11, Dani Mallo 4, Franco Rial 1, Toni Calvelo 4, Carlos Varela 1, Pablo Esmorís 1, Javi Rodríguez, Fer Mallo 2, Iker Martínez 1, Alex Puñal 4, Adrián Mesejo 7 e Esteban Puñal 2.

Atlético Novás 24 (14): Damián Araujo, Carlos González 1, Carlos Nogales 1, Javier González, Sergio Sousa 1, Rubén Pérez 1, Aitor Rodríguez 7, Marcos Pombal, Alejandro Dorado 4, Diego Coimbra e Rubén López 8.

Arbitraron: Pablo Barreiro e Ivan Hernández, sen problema.