Calvo Xiria 27 – Bueu Atl. Balonmán 29

O Calvo Xiria caeu derrotado por 27 a 29 no encontro que o enfrontaba ó Bueu Atl. Balonmán en partido correspondente á 5ªXornada da 1ª División Estatal.

Os erros en ataque e principalmente a espectacular aportación do porteiro visitante, Igor Kustov, privaron ó Calvo Xiria da terceira victoria consecutiva na súa pista.

Xa se contaba ver un gran partido e as espectativas cumprironse sobradamente. O choque principiaba cunha forte defensa dos de Juan Fernández na que só o Principe da Comedia lograba atopar o xeito de anotar no ataque estático, aínda que Escudero fose letal no contraataque. Ata o minuto 27 os de Carballo eran os que controlaban o lance pero, incomprensiblemente, a consecuencia da exclusión de Pepe os de Bueu en dous minutos acadaron o empate co que se chegaría ó descanso.

O reinicio veu marcado pola igualdade e así, coma fixera de xeito mais difuminado nos primeiros trinta minitos, Kustov erixíuse na figura do pertido, aguantando ó seu equipo no marcador e propiciando coas súas paradas contragolpes cleros. O final foi de infartoe a falta de segundos chapou o balón que supoñía o empate para os locais.

Aliñacións

– Polo Calvo Xiria:

Villa , Marcos ( 5 ), Fernando ( 6 ), David ( 1 ), Sergio ( 2 ), Gavazava ( 2 ) e Alberto ( 4 ) – equipo inicial – Víctor, Mario, Javi ( 2 ), Ofi ( 5 ), Alfonso e Dubra.

– Bueu Atl. Balonmán:

Kustov, Escudero ( 10 ), Herbello ( 3 ), Estévez, José ( 3 ), David Veleiro ( 4 ) e Óliver ( 2 ) – equipo inicial – Latas, Miguel, Jorge, Cabanelas ( 2 ), Curra ( 1 ), Pepe e Alberto ( 2 ).

Marcador cada 5 minutos

2-2 / 4-4 / 7-6 / 8-8 / 12-10 / 15-15 / 16-16 / 18-19 / 18-22 / 21-24 / 22-25 / 27-29

Os colexiados Sres. García e Viudes tiveron un bo arbitraxe.

Unas 400 persoas acudiron ó Pavillón da Zona Escolar a presenciar o encontro.