O Calvo Xiria estréase con vitoria na primeira xornada

A pesar da inactividade competitiva; o Calvo Xiria realizou un partido moi serio de principio a fin. Loxicamente, faltan cousas por axustar e non se estivo moi acertado para portería, onde sobresaíu o porteiro local, mantendo ao seu equipo no partido na primeira metade. Con traballo e esforzo o equipo evolucionará nas próximas semanas; pero puidemos ver un conxunto aguerrido e intenso; acenos de identidade que vén demostrando cada tempada. Primeira ataque do partido para o Calvo Xiria e primeiro gol que lles poñería por diante. O Forbe Reconquista lograría empatar varias veces nestes primeiros minutos; pero o Xiria aproveitando as situacións de superioridade empezaría distanciarse aos poucos ata lograr unha diferenza de 9 a 14 ao descanso. O irresistible inicio da segunda metade, por parte dos carballeses, elevaría a diferenza ata os 8 goles (13 a 21). A defensa e o contraataque foron claves; chegando a marcar goles ata 12 xogadores do persoal, moi importante a achega de todo o grupo, víronse os mellores minutos do encontro, e aínda que o Forbe Reconquista de Vigo non se rendeu e recortou diferenzas; o cansazo acumulado durante o resto do partido permitiu ao Calvo Xiria dosificar esforzos para afrontar unha nova semana con intensidade.

Forbe Reconquista de Vigo 24 – Calvo Xiria 29

Forbe Reconquista de Vigo (9+13): Mauro Pereira, David Antonio Alves (1), Héctor Soage (1), Rubén Rodríguez, Jesús Veiga, Daniel Arcila (2), Andrés Alonso (5), Isidro Fernández (1), Javier Freijeiro (6), Diego Prada (2), Nicolás Álvarez, David Castiñeira, Iago Fernández (1), Guillermo Fernández (5)

Calvo Xiria (14+15): Antonio Mato (p), Iago Gómez (p), Ramón Suárez-Pumariega (1), Fari, Gabriel Castiñeiras (4), Fran Rey (1), Dani Mallo (5), Chimpo Rodríguez (2), Diego Vega (1), Manu Méndez (2), Alejandro Gómez, Jorge Bouzas (3), Mario Cancela, David García (6) Adrián Losón (1), Edu Cousillas (3).

Marcador cada 5 minutos: 1-3, 5-5, 5-7, 5-9, 7-12, 9-14, (descanso); 11-18, 13-21, 17-24, 20-27, 22-28, 24-29.

Árbitros: Javier Quesada e Javier Miranda.

Incidencias: Partido correspondente á primeira xornada do Grupo A da Primeira Estatal disputado na pista central do pavillón das Travesas.

Destacar que os xogadores do Calvo Xiria xogaron con máscara durante todo o partido.