Xusta derrota do Calvo Xiria que cedeu o ritmo do partido ao Balonmano Ingenio

Sabía o Calvo Xiria do perigo deste partido cun rival con moito oficio sobre o Vila de Noia. O Balonmano Ingenio xogou mellor e levou os dous puntos para igualar a zona alta da clasificación.

Saían con forza os dous conxuntos; bo ritmo de partido e igualdade no marcador para empezar medindo forzas entre uns e outros. Pero a partir do minutos 15 os visitantes estiveron máis acertados de fronte ao gol; facendo moito dano o pivote Jon Ander na liña de 6 metros. Distanciábase o Balonmán Enxeño ata unha diferenza de 5 goles, diante da pasividade local que tivo que reorganizarse.

Á saída do tempo morto, o Xiria mellorou e logrou empatar antes de marcharse ao descanso (17-17).

Empezaba o segundo tempo, o Calvo Xiria cun xogador menos por exclusión de Fran; pero non se resentía o conxunto local que parecía seguir coa dinámica do final do primeiro tempo.

O adestrador visitante chamaba a filas aos seus e Abián Del Cristo tomaría as rendas do ataque insular; marchándose ao final do partido con 15 goles na súa marcadora, foi un pesadelo para a defensa dun Xiria que se precipitou en demasía no ataque e viu como se lle escapaba un partido no que non estivo ao nivel das últimas semanas. Mérito do Balonmano Ingenio que se engancha ao grupo de cabeza.

É quenda de adestrar e recuperar sensacións durante a semana, para o vindeiro sábado facer un bo partido en Bueu.

Calvo Xiria 32 – Balonmano Ingenio 33

Calvo Xiria (17+15): Antonio Mato (p), Iago Gómez (p), Fari (4), Gabriel Castiñeiras (2), Fran Rey, Dani Mallo (1), Chimpo Rodríguez (4), Diego Vega (5), Juanka Rodríguez, Manu Méndez, Alejandro Gómez, Jorge Bouzas (5), Aaron Rodríguez, David García (8) Adrián Losón (1), Edu Cousillas (1).

Balonmano Ingenio (17+16): Alberto Falcón (p), Francisco David (2), Miguel Ángel Alonso, Edgar Jesús Socorro (5), Armando Santana (3), Omar Jesús Perdomo (2), Pablo Hernández (1), Jon Ander (4), Jesús Roberto Santana (1), Abian Del Cristo (15).

Marcador cada 5 minutos: 3-3, 4-5, 7-8, 8-12, 13-14, 17-17, (descanso); 21-19, 22-22, 25-25, 28-28, 31-32, 32-33.

Árbitros: Juan Manuel Vinagre e José Domingo Vega.

Incidencias: Partido correspondente á sétima xornada do Grupo A da Primeira Estatal, disputado no pavillón Vila de Noia, de Carballo.